Schilder "Gewoon Michel" heeft als missie: uw huis een mooie uitstraling geven. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnenshuis kunt u door nieuwe kleuren op wanden, kozijnen en deuren een compleet nieuwe uitstraling geven aan uw woning. Ik ben op de hoogte van de laatste kleurentrends en neem graag de tijd voor u om samen met u te kijken welke kleur het beste bij u en uw interieur past. 

Weten wat u wilt
Ik vind het belangrijk dat u met een goed gevoel het schilderwerk uit handen kunt geven zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of alles in goede orde verloopt. Om precies te begrijpen wat u wilt, kom ik graag langs voor een gesprek en vrijblijvende offerte. 

Plaatsen waar ik werkzaam ben
Zelf ben ik met mijn bedrijf Gewoon Michel werkzaam in Veenendaal maar bezoek regelmatig omliggende plaatsen zoals: Ederveen, Renswoude, Bennekom, Rhenen, Ede, Elst, Amerongen en omliggende gemeentes.


Controle Schilderwerk

 Als u aan het schoonmaken bent kunt u het houtwerk goed inspecteren en controleren op beschadigingen. U moet er vooral op letten of de verf aan het poederen is, kijk goed of er een waas op uw “vaatdoek” achterblijft. D it betekent dat de verf namelijk aan het loslaten is en niet meer goed hecht waardoor het de beschermende functie verliest. Verder is de verkleuring van de verf een aanwijzing, scheurtjes en of blaasjes. Een groene aanslag op het schilderwerk aan de buitenzijde betekent dat u last heeft van vocht. Deze groene waas wordt namelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van mos of alg. Verwijder dit dan ook onmiddellijk als u dit ziet.


Spuitwerk

SPUITEN LAK EN LATEX

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het schildersvak. Zo zijn de schilders al jaren verplicht met watergedragen materialen te werken binnenshuis. Enkele voordelen zijn dat het voor de gezondheid een stuk beter is om te werken met watergedragen producten. Verder is er een stuk minder stankoverlast en de droging van het te schilderen oppervlakte is een stuk sneller.

Kozijnen / deuren / wanden spuiten (Airless)

Zijn er dan ook nog nadelen aan het werken met watergedragen lakverven binnenshuis?

Het antwoord hierop is dat er wel degelijk nadelen zijn. Het aanbrengen van de watergedragen lakken met een roller of kwast vergt enige vaardigheid. Dit heeft onder andere te maken met het snelle doordrogen van de lakverf. Hierdoor is de kans op aanzetten in kozijnen en deuren sneller aanwezig. Een bijkomend nadeel is dat het aanbrengen van een glanzende lak met roller of kwast vaak niet de gewenste glansgraad oplevert. Dit heeft te maken met het type materiaal en de aangebrachte laagdikte. Nu is er voor alle bovengenoemde punten een oplossing. Namelijk door de kwast en roller niet meer te gebruiken en over te gaan naar het spuiten van kozijnen en deuren.Het grote voordeel is dat doormiddel van spuiten de laagdikte 2 x zo dik is dan bij het aanbrengen met de kwast. Een ander bijkomend voordeel is dat de kans op aanzetten/baanvorming verleden tijd is. Waar wij als schilders wel goed voor moeten zorgen is dat alle ruimtes waar gespoten wordt goed afgedekt moeten worden. Dit vergt wat tijd maar wordt gecompenseerd door het snellere werken met een verfspuit.

Tevens is het mogelijk om wanden en plafonds af te werken met saus / latex. Ook voor saus / latex geldt dat de laagdikte die aangebracht wordt dikker is en het eindresultaat gladder. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwbouw woning gekocht die moet worden voorzien van Renovatievlies en latex is het kiezen van spuitwerk vaak de beste oplossing. Ook voor bestaande en glad gestukadoorde wanden wordt er steeds vaker gekozen voor spuitwerk i.p.v. de traditionele kwast/roller.

Gewoon Michel Schilderwerken
Schilder Veenendaal
E-mailen
Bellen